Nasze piwa


 


 

Zamojskie jasne


 

 

 

jest piwem dolnej fermentacji produkowanym wyłącznie ze słodu pilznieńskiego.Jego  charakterystyczną barwę starego złota przełamują delikatne słomkowe przebłyski. Lekkie szczypanie w język powoduje wysycenie piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, podczas kilkutygodniowego leżakowania a intensywna kwiatowo-ziołowa goryczka to zasługa szlachetnych olejków chmielowych. Dwutlenek węgla w naszym piwie pochodzi wyłącznie  z procesu fermentacji,podczas którego drożdże przerabiają cukry na alkohol i właśnie dwutlenek.


 

Zamojskie ciemne


 

 

 

jest piwem dolnej fermentacji o delikatnym, wyczuwalnym zapachu karmelu i aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczuwa się jego treść i pełność smaku – goryczkę przeplatającą się ze smakiem słodu oraz delikatnym karmelem. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Dzięki specjalnie dobranej mieszance słodów jasnych,ciemnych i innych uzyskaliśmy smak, zapach oraz barwę właściwe dla tego rodzaju piwa.


 

Zamojskie pszeniczne


 

 

 

jest piwem górnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu bananowo-goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu. W jego treści wyczuwa się pełność smaku. Goryczka przeplata się w nim ze smakiem pszenicznego słodu. Lekkie szczypanie w język zawdzięczamy wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, który pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji i długotrwałego leżakowania.Dzięki specjalnie dobranej mieszance słodów: pszenicznego i jęczmiennych uzyskaliśmy smak, zapach i barwę właściwe dla tego rodzaju piwa. Zostało ono wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży.